Elio Reve y su Charangon

Tips

Agenda

Artiesten

DJs

Congressen

Locaties

Kleding

Scholen

Partners

Video

Links

Contact

De Revé band, algemeen bekend als 'El Charangon', is een muzieklegende in Cuba en wereldwijd beroemd. Deze band werd in 1956 opgericht door Elio Revé, een briljante musicus uit Guantanamo, die in 1996 overleed. Zijn zoon Elito Revé zorgt vandaag de dag voor de muzikale koers van de groep.

Changüi, een Cubaanse muziekstijl van begin 19de eeuw, is nog altijd het vormende element van de band. Deze snelle muziekstijl wordt gekenmerkt door zijn sterke nadruk op de downbeat. Het was Elio Revé die changüí moderniseerde. Hij heeft niet alleen deze changüi stijl continu opengesteld aan andere ritmes, hetgeen de verouderde stijl evolueerde, maar ook herhaaldelijk de instrumentatie van de band aangepast waardoor ze niet langer overeenkomt met de traditionele Charanga instrumentatie. Fluit en viool komen inmiddels niet meer voor in de Revé band, en de Charanga beweging heeft nu plaats gemaakt voor de evenzo onweerstaanbare klanken van een Jazz band.

De groep heeft zowel zijn unieke sound behouden, als het aanzien van een van de meest innovatieve en opwindende bands van Cuba. Met andere woorden: 100% CUBA!

Meer informatie:
http://www.orquestareve.net