Van Merwijks Latin Soul & Salsa

Tips

Agenda

Artiesten

DJs

Congressen

Locaties

Kleding

Scholen

Partners

Video

Links

Contact

Het begon allemaal in 1980. Lucas van Merwijk (toen nog punkdrummer) vertrok van de provincie naar de grote stad Amsterdam om door te breken. Het liep allemaal anders dan gepland. Hij kwam in contact met de salsa muziek van de Amsterdamse Latino's uit New York en raakte al snel verslaafd aan de rijkdom van deze ritmes. In de donkere en kokende Latin nachtclubs van Amsterdam speelde de Hollandse drummer nacht in nacht uit voor salsa danspubliek en ontdekte hij de nauwe verwantschap tussen muziek en dans. In ‘Latin Soul & Salsa!’ wordt de 100 jarige geschiedenis van deze muziek blootgelegd met een knallende band, drie topzangers en tien innemende en betoverende dansers en danseressen.

De drie top vocalisten en een spetterende live salsa band bestaande uit zeven van de beste latin musici in Nederland.

In de donkere en kokende Latin nachtclubs van Amsterdam speelde de Hollandse drummer nacht in nacht uit voor salsa danspubliek en ontdekte hij de nauwe verwantschap tussen muziek en dans. Een levenslange zoektocht naar de oorsprong bracht hem naar de wijk Spanish Harlem in New York, waar Salsa voor de NY Latino's hetzelfde was als Soul voor de Afro Amerikanen.

De band De drie vocalisten zijn top zangers die hun sporen in de latin en soul wereld in Nederland en over de grens ruimschoots verdiend hebben. De uit Venezuela afkomstige latin diva Yma America is één van de hedendaagse ‘leading ladies’ van de huidige salsa muziek. Zij komt speciaal naar Nederland voor de shows. De Nederlandse Gianna Tam zingt in vele Nederlandse formaties en zal binnenkort in The Ladies of Soul als zangeres en percussioniste te horen zijn. De uit Colombia afkomstige Nando Vanin is een top zanger en danser die in vele latin bands zingt. Hij is tevens zangdocent aan het conservatorium in Rotterdam. Daarnaast is er een spetterende live Salsa band bestaande uit zeven van de beste Latin musici in nederland!

Meer informatie: