La Esencia

Tips

Agenda

Artiesten

DJs

Congressen

Locaties

Kleding

Scholen

Partners

Video

Links

Contact

Orquesta La Esencia is een in 2012 opgericht 10-mans salsaformatie met muzikanten uit Nederland, België en Cuba. De muzikale leiding van Orquesta La Esencia is in handen van pianist Kris Förster. Trombonist Jeroen Kleijkers is zakelijk leider. De naam ‘La Esencia’ is niet bij toeval gekozen. Met de muziek die de band speelt keert ze terug naar de basis, naar de tijd dat salsa werd geboren in de jaren ’60 en ’70. Naar de salsa clásica en salsa dura van die periode. Kortom naar de essentie van de salsa.

Wat de band laat horen is dat er in de begintijd van de salsa ontzettend veel prachtige muziek is geschreven. En hoe met name de muzikanten van het legendarische platenlabel Fania vanuit een hele reeks stijlen – son montuno, mambo, guaracha, guaguancó, jala jala, boogaloo, – één alomvattende stijl schiepen: salsa. Een concert van La Esencia staat dus niet alleen garant voor zeer dansbare muziek maar ook voor een muzikaal avontuur!

In 2013 brengt Orquesta La Esencia naast een algemeen programma met repertoire uit de jaren ’60 en ’70 ook verschillende hommages aan bekende salsamuzikanten: Willie Colón & Hector Lavoe, Johnny Pacheco & Pete ‘El Conde’ Rodriguez én Ray Barretto. Plannen voor een speciaal ‘Back to the mambo’-programma zijn in de maak met muziek van Tito Puente, Tito Rodríguez en Machito.

Meer informatie:
https://www.facebook.com/laesenciadeholanda