Over Ons

Tips

Agenda

Artiesten

DJs

Locaties

Kleding

Scholen

Partners

Video

Links

Contact

Geschiedenis

SalsaGids ontstond in 2006, als een site om feestlokaties te vergelijken en danstips te delen tussen een groepje salsa dansers in de omgeving van Weert. Een wekelijkse nieuwsbrief bevatte verslagen van uitstapjes naar salsa feesten en festivals, en kreeg steeds meer volgers. In 2009 werd de SalsaGids Agenda onder de naam "Limburg Salsa Agenda" geïntroduceerd als neutraal antwoord op agenda's die sommige feesten weigerden op hun agenda.

De populariteit van SalsaGids in het westen van Brabant, en de feesten van hoog nivo in Leuven, Brussel en Antwerpen leidden ertoe dat de dansscholen en organisatoren uit die regio's en SalsaGids elkaar vonden. Begin 2010 volgde een mobiele site voor smartphones, en in december 2010 kregen de SalsaGids Agenda filters op muzieksoort en type feest.

Beleid

Indien een agenda niet alle feesten in een regio toont, dan verliest ze haar waarde. De bezoeker heeft dan namelijk niet langer het totaaloverzicht. SalsaGids.info zal daarom geen enkele salsa party in haar regio weigeren te plaatsen. In ruil voor deze opstelling verwachten we wel een link naar onze home page of agenda.

Feesten die in hun beeldmateriaal en flyers alleen maar de logo's van onze collega salsa agenda's tonen maar niet het SalsaGids logo zullen niet opgenomen worden in de agenda. Wie geen enkel logo van salsa agenda's vermeld is neutraal en welkom. Wie behalve de collega agenda's ook het SalsaGids logo even prominent in beeld brengt is ook neutraal en welkom. Wie een grote liefde heeft voor een collega agenda maar niet voor SalsaGids die wensen wij veel plezier toe bij die collega agenda. Echte liefde is wederzijds.

Regio

Onze regio beperkte zich initieel tot de alle lokaties die vanuit Weert binnen 1 uur te bereiken waren, en enkele hoogtepunten daarbuiten. Later werd deze grens iets flexibeler, en nu is het alle zuidelijke provincies van Nederland (Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, en de onderste helft van Gelderland), het westen van de staat Nord-Rhein Westfalen tot aan de lijn Düsseldorf-Köln, en de belgische provincies Luik, Limburg, Antwerpen, Vlaams-Brabant tot aan de lijn Brussel-Antwerpen.

Partner programma

Om absolute onpartijdigheid te garanderen zal SalsaGids zelf geen feesten organiseren of danslessen geven, en reklame duidelijk onderscheiden middels een "Advertentie" koptitel. Maar een site hosten, bouwen, en beheren kost wel tijd en geld. Vandaar dat er met ingang van 1 januari 2011 de volgende mogelijkheden zijn voor organisatoren:

 1. Gratis partner
  Deze kan (meestal incidenteel en non-commercieel) feestjes plaatsen, zonder kosten. In de agenda wordt het logo van de gratis partner niet getoond, en het feest zal het zonder beschrijving of DJ vermelding moeten stellen.

 2. Steunend (VIP) partner
  Deze kan ook feestjes plaatsen, maar nu worden deze voorzien van het logo van de organisator, en een link naar de site van de organisator. Een beschrijving van maximaal 500 karakters per feest is beschikbaar en alle DJs worden vermeld.
  Deze partners betalen 12 euro per jaar (€ 1 per maand) aan NL86 INGB 0005 1930 16 - C.Tuyn, Weert met beschrijving "de naam van de eigen site" als bijdrage aan de hosting, beheer en ontwikkelingskosten. Dit bedrag is zo laag omdat we wederom uit neutraliteitsoverwegingen willen dat de site ondersteund wordt door zoveel mogelijk organisatoren, en niet het speeltje wordt van enkele organisatoren die heel veel betalen, en daar dan ook rechten aan willen ontlenen.

 3. Verlotings partner
  Het bestaande partner programma waarbij partners vrijkaartjes doneren aan SalsaGids blijft gewoon bestaan.
  • 2 kaartjes voor Cas en 1 introducee.
  • 2 kaartjes die in de wekelijkse nieuwsbrief verloot mogen worden.
  • opname van dat betreffende feest in de nieuwsbrief en tips.
  • Dit type partnerschap moet worden gecombineerd met een van bovenstaande partnerschappen.

Voor alle partners geldt dat er vanuit de eigen site naar SalsaGids.info moet worden gelinkt. Een dienst voor een wederdienst. SalsaGids plaatst uiteraard een retour link op haar dansscholen, partners of gewone links pagina.

Verder verzoeken we de organisator in al hun publicaties (flyer of email) het SalsaGids logo en een link naar de SalsaGids Agenda op te nemen. Dit bevorderd de naamsbekendheid van de agenda. Bijvoorbeeld:

drukwerk 1:

Find this party on SalsaGids.info
Mobile: m.salsagids.info
drukwerk 2:

Find this party on SalsaGids.info
email/online:

Mobile: m.salsagids.info


Advertenties

SalsaGids.info is een site die neutraliteit hoog in haar vaandel voert. Plaatsing van advertenties heeft derhalve geen enkele invloed op de redaktionele inhoud van SalsaGids.info en advertenties zullen steeds voorzien worden van een koptitel "Advertenties" zodat het bezoekers duidelijk is waar het over gaat.

Adverteren bij SalsaGids.info is alleen mogelijk, indien de advertentie een link met salsa en een tropische levensstijl heeft (dus geen winterbanden of skireis reklame). SalsaGids.info behoudt zich het recht voor reklames op ideële gronden te weigeren (bijv. dansreizen naar landen die mensenrechten of VN resoluties niet respecteren).

De tarieven voor reklame op SalsaGids.info zijn aantrekkelijk ten opzichte van de concurrentie:

Lokatie Advertentie grootte Tarief
homepage bovenaan rechts half banner 234x60 px € 40 per maand
homepage midden in rechterkolom half banner 234x60 px € 25 per maand
homepage onder tips tabel full banner 468x60 px € 40 per maand
homepage onder tips tabel vertical rectangle 240x400px € 40 per maand
complete pagina gelinkt vanaf homepage icm een van bovenstaande complete pagina, zelf aangeleverd € 50 per maand
eenmalige vermelding in de nieuwsbrief bovenaan max 1000 tekens € 50
Alle 10 SalsaGids Agenda's bovenaan rechts half banner 234x60 px € 25 per week
Alleen 'Alles' agenda bovenaan rechts half banner 234x60 px € 20 per week
Een 'muzieksoort' agenda bovenaan rechts half banner 234x60 px € 10 per week


Contact

cas punt tuyn apenstaartje gmail punt com