PC tips

Tips

Agenda

Artiesten

DJs

Locaties

Kleding

Scholen

Partners

Video

PC tips

Links

Contact

Waarom deze PC en telefoon tips?

Om jullie online en computer leven gemakkelijker te maken.

PC tips

Firefox
is een web browser die een stuk sneller en veiliger is dan Internet Explorer en bijzonder veel extra mogelijkheden biedt. De extra's van Firefox vind je op 2 manieren: als add-ons en als GreaseMonkey scripts

Add-ons

F.B. Purity
F.B. Purity verwijdert ongewenste inhoud van FaceBook, zoals reklame, updates van spelletjes, en jij kunt dat zelf instellen. Ook bied het de mogelijkheid om de TimeLine uit te zetten en iemand's Wall weer als 1 kolom te zien.
GreaseMonkey
GreaseMonkey (amerikaans slang voor 'automonteur') is een add-on waarmee je 'user scripts' kunt draaien, dus begin ermee om die basis te installeren.

GreaseMonkey scripts

Alle GreaseMonkey scripts vind je op userscripts.org. Met GreaseMonkey kun je de layout van sommige sites aanpassen aan jouw wensen. Hieronder 2 populaire voorbeelden:

  • Facebook Ad Remover
    Als je deze installeert verdijnt de kolom in Facebook waarin de advertenties getoond worden en wordt je FaceBook Wall breder, handig op smalle monitoren, of als je sowieso niet van reklame houdt.
  • Kill Gmail ads
    Als je deze installeert dan verdwijnt de kolom in Gmail waarin alle advertenties getoond worden, en wordt de kolom met email onderwerpen en emails breder, ideaal op smalle monitoren, of als je sowieso een hekel hebt aan reklame.

Android apps die handig zijn

Smartphones zijn ook kleine computers, met inmiddels ook dezelfde problemen als grote PCs. Vandaar enkele handige apps voor Android.

Lookout Security & Antivirus
Find my phone, antivirus en backup app. Onmisbaar wanneer je je telefoon kwijt bent door vergeetachtigheid of diefstal. Je vind hem meteen terug.
Lookout Ad Network Detector
Deze controleert al je geinstalleerde apps op de aanwezigheid van reklame netwerken, die jij als statusupdates of popups op je telefoon ziet, en je nog bandbreedte kosten ook. Na het vinden kun je die apps met 1 druk op de knop verwijderen.
Juice Defender
Onmisbare power manager om je batterij veel langer mee te laten gaan.

Flitsservice FlitsNav
Deze app toont je alle mobiele en vaste flitspalen, gevoed door de website Flitsservice.nl. Altijd handig als je op weg bent naar een salsafeestje en je ogen op de weg wilt houden, deze app waarschuwt je voor wat er in de berm staat.

Netcounter
Eenvoudig overzicht van de hoeveelheid data die je via je provider en via WiFi verstookt. Helpt je om binnen je bundel te blijven.

Firefox for Android
De Firefox browser die je op je desktop al kent, is er ook voor Android, met dezelfde snelheid, veiligheid en privacy.
SalsaGids Mobile
SalsaGids Mobile is geen app, maar een HTML5 website. Dit heeft als voordeel dat je hem op ieder platform (iPhone, iPad, Android, BB, WindowsMobile) kunt bekijken. En via het volgende trucje kun je m.SalsaGids.info toch als een icoon op je scherm zetten:
  1. Open je standaard browser voor je platform (Android = blauwe wereldbol)
  2. Ga naar SalsaGids Mobile
  3. Kies: Menu > Sneltoets op Startpagina