Salsa weekend Antilliaanse Feesten - Augustus 2007

Home

Het succes van verleden jaar zorgde dat we dit jaar beter voorbereid en met een grotere groep naar het festival gingen. De groep bestond uit: Jos, Welmoed, Cas, Laila, Anouk, Ruud, Jean-Paul, Rosemarie, Johan, Maureen, Babs, Suus, Sabine, Nick, Guido, Huub, Marie-Louise en vriend, Rainer en Peter.

Donderdag

We vertrokken om 14:00 uit Weert, en kwamen mooi op tijd aan. We moesten 2 uur wachten voor we binnen waren. Ze wilden ons eerst naar rechts dirigeren, maar via een omweg kwamen we uit waar we wilden zijn. Gewapend met grondboor, weipalen en afzetlint wisten we een mooi gelegen plek te bemachtigen aan het meer. De SalsaLocos waren wel gehoorzaam en stonden een eind van ons af. De Hasseltse salseros stonden 3 plekken van ons af.

Laila had marokkaans eten voor ons gekookt, lamsbout met pruimen en amandelen, lekker. Om 21:00 begaven we ons naar het campingconcert - Cache de Luxe - dat wel aardig was, maar wel veel merengue. Wel veel bekenden gezien, sommigen van een jaar geleden, sommige veel recenter.

Vrijdag

We proberen zo lang mogelijk in bed te blijven, maar de zon is onverbiddelijk. Cas maakt bowl voor het ontbijt, Lambrusco met aardbeien. Een heerlijk toetje na onze meegebrachte broodjes. We hebben aan alles gedacht behalve thee en koffie, dat bestellen we nog even bij de mensen die nog moeten komen. Als het te warm wordt, zwemmen we in het meer achter de tent.

Langzaam begint de camping vol te stromen, we moeten herhaaldelijk vragen om een paadje vrij te houden zodat ook onze nakomers ons nog vrij lege terrein kunnen bereiken. Rond 4 uur, als de band in de campingtent eigenlijk allang bezig is gaan we daar eindelijk naartoe. In de campingtent is er geen rum, dus zie je overal mensen met halve-liter colaflesjes lopen, die toch wel erg doorzichtig zijn. Orquestra Priva speelt goed: lekkere salsa.

Als het La Vida clubje rond 7 uur aankomt, zetten we in record tijd hun tenten op en vertrekken we naar het festival. We hadden expres niet gegeten om op het festival terrein iets exotisch te kunnen eten. Daarna trokken we in kleine groepjes langs de podia. Het programma was een beetje onevenwichtig: veel merengue/soca, en dan ineens 2 salsabands deels overlappend, weer gevolgd door soca en uiteindelijk merengue. Het was dus best wel druk in de spiegeltent waar de vloer voortdurend volstaat. Babs en Suus hadden hem goed geraakt qua drank, wat hun zoukdanskunsten erg ten goede kwam. We blijven niet tot het eind en terug in bed hoor je nog lang de muziek van het festival.

Zaterdag

Vandaag schijnt de zon nog harder dan gisteren, we zitten in zwembroek en bikini aan het onbijt. We moeten wel zwemmen want de rij voor de douches is te lang. Het water is fris, maar lekker als je er eenmaal doorheen bent. Omdat DJ El Leguano draait gaan we deze keer wel op tijd naar het concert in de campingtent. La Exclusiva is een colombiaanse band, en ze spelen heerlijk snelle salsa, maar wel ultralange nummers. Alle zijkanten van de tent zijn opgetrokken zodat de temperatuur dragelijk blijft. Dames uit het publiek mogen op het podium hun danskunsten vertonen onder luid applaus. Na afloop gauw weer zwemmen, en overal een beetje buurten. Bij onze belgische buren doen we mee aan buikschuiven, uiteraard won Ruud.

's Avonds eten we weer op het festival terrein. Tijdens het N'Klabe concert danst Cas met een dame die een danslerares blijkt te zijn, 'a match made in heaven'. Ook Ruud en Welmoed laten zich niet onbetuigd en we creeren zo onze eigen dansvloer. Het is al laat als de laatste overblijvers zich realiseren dat de rest al naar de tent is. Het is goed koud maar een fleece trui en jas doen wonderen. De muziek van het festival blijf je horen, maar de slaap wint het toch.

Zondag

Het opstaan gaat niet van harte, maar de zon dwingt je de tent uit. Na het ontbijt breken we de tenten af. Enkelen die middagdienst hebben vertrekken op tijd, de rest evalueert het weekend en zwemt nog wat om het af te leren. Rond 2 uur gaan we naar huis, wat een fantastisch festival!

Foto's zijn van Rosemarie, Johan, Cas en Latinnet. Heb jij ook leuke foto's voor deze page, mail ze naar Cas.