Salsa weekend Antilliaanse Feesten - Augustus 2008

Home

Ondanks het gigantische plensweer en de slechte weersverwachtingen waren we toch met: Cas, Wendy, Math, Laila, Kendy, Nick, Kim, Paul, Marie-Louise, Hans, Charles, Iris, Maaike en haar zusje.

Donderdag

De weersverwachtingen zeiden aanhoudende zware regenbuien, maar toen we om 15:00 aanschoven in de file was het droog, en brak zelfs de zon door. Iedereen stond naast de auto's te buurten, uiteraard onder het genot van drank, eten en muziek. Het duurde wel 2,5 uur voordat we bij de ingang waren.

Het pad was al veranderd in een modderspoor, dus met een aanloop en een stevige vaart doken we het blubber in. Ik hield de vaart erin, want met een aanhanger en alleen maar voorwielaandrijving was stoppen een garantie voor vastzitten. Met een mooie U bocht over het al afgezette terrein van de salsaclub uit Hasselt parkeerde ik de auto, en begonnen we snel met het opbouwen van de partytent. Die stond zo, dus konden we snel door met de eigen tenten om ook die voor de regen op te zetten. Na het aansluiten van de 2 koelkasten en het fornuis begon Cas meteen te koken, pasta met rode saus en kipblokjes. Ook Charles en Iris kwamen aan.

Om 21:00 begaven we ons naar het campingconcert - La Exclusiva - dat erg dansbaar was en waar we veel bekenden tegenkwamen. Wegens de regen liep iedereen er erg charmant bij, sommigen dansten zelfs op rubber laarzen.

Vrijdag

Onze jeugdige buren hadden de hele nacht herrie en troep gemaakt. Cas en Sabine gingen kayakken op het meer, maar daar begon het te hozen van jewelste. Dat was wel apart, de 20cm boven het wateroppervlakte was een soort mistbank van opspattende regendruppels, je zag niets meer om je heen, alsof je in het midden van een oceaan zwom. Het water was wel warm.

's Middags in de tent speelde La Ley Del Son. Soppend door de modder liepen we naar de tent, waar sommigen de schoenen wisselden voor iets dansbaardere. Maar ook rubber laarzen of blote voeten kwam voor.

Op het festival begonnen er veel soca bandjes, dus hebben we zeer veel tijd doorgebracht in de spiegeltent waar DJs en een mooie houten vloer erg aantrekkelijk waren. Daardoor hebben we ook de nodige bands gemist, maar we kwamen toch voor de lol, en dat hadden we zeker.

Zaterdag

De blauwe hemel kondigde een warme dag aan. Aarzelend werden tentjes opengeritst, maar ook dat mocht niet baten, dus dan maar de luchtbedden naar buiten. De rest ging zwemmen of meedoen met het moddergooigevecht van de buren uit Hasselt.

Om 15:00 speelden in de tent de band Priva. De zijwanden van de tent werden geopend om een beetje verkoeling te bieden. Eindelijk het traditionele Hoogstraten weer.

De Hasseltse buren kregen later op de dag het lumineuze idee voor een verkleedparty, de foto's spreken voor zich.

Na een overheerlijke en gezonde BBQ werd het tijd voor het festival. Monchy y Alexandra speelden een soort karaoke versie van al hun nummers, waarbij het publiek verondersteld werd te zingen. Omdat niet iedereen dat snapte of de tekst niet machtig was, werden nummers steeds opnieuw ingezet. Wat wel funest was voor de dansers die net lekker en wel in hun ritme zaten.

Zondag

Veel te vroeg begint het weer te regenen. In de hoop dat het slechts van korte duur zal zijn duiken we nog iets dieper in slaapzak. Het gaat echter steeds harder regenen, en we vrezen het ergste voor de modderpaden die net een beetje opgedroogd waren. Rond 11 uur beginnen we toch maar af te breken in de iets afnemende regen. Het wordt zelfs droog. Cas vind een alternatieve weg door het bos zodat we het modderpad bij de hoofdingang vermijden, maar daarvoor moeten we toch een stuk door de modder. Onze buren trekken met hun Landrover de trailer door de modder, en Nick en Cas rijden en duwen hun auto's een voor een door de modder. Het had sneller gekunt als er niet een heel domme duitser met zijn Seat en caravan niet het pad een half uur geblokkeerd had. Maar uiteindelijk stonden we op de verharde weg en konden we naar huis. Thuis meteen de auto en trailer gewassen, en je zag er niets meer van.

Foto's zijn van Katinka, Yvo, Jacco en Cas. Heb jij ook leuke foto's voor deze page, mail ze naar Cas.