Antilliaanse Feesten - Augustus 2010

Home

In de voorverkoop had SalsaGids.info via haar mailing list maar liefst 37 kaartjes verkocht, waarvan het merendeel 3 dagen zou kamperen.

Donderdag

Kamperen staat of valt met het weer, en van vorige jaren konden we ons menige regenbui en moddelpoel herinneren. Bij de voorspelling wisselvallig hadden we dus regenlaarzen, warme kleding, paraplu's en dikke pyjama's ingepakt. Ik was netjes om 13:45 op de parking, waar er al zo'n 100 auto's voor mij waren. De zon scheen en de sfeer zat er al goed in. Stond je vroeger uren in de file om steeds 5 meter op te schuiven, tegenwoordig gaat dat veel efficienter. Een weiland voor de ingang is de parking waar je op volgorde van binnenkomst in rijen wordt gedirigeerd. Daar begint eigenlijk het feest al, want die vroegen zijn bijna allemaal bekenden van voorgaande jaren.

De meesten wilden bij het meer staan, maar dan wel in losse groepjes. Sylvia en ik sloten ons aan bij Pieter, Judith, Sabrina, Peter, Wilma, Maurice, Walter, Shirley, Mieke, Eline, Christel, Jadran, Daisy, Fiory, en Jules.

Om 21:00 staan de tenten, en party tenten, en wordt het tijd voor La Ritmica die in de campingtent spelen. Gewapend met flesjes rum die ze daar niet hebben, bestellen we braaf een cola, en mixen erop los. De band speelt heel dansbaar, er zijn heel veel vrienden en bekenden, dus het wordt een flink feest! Later terug op ons kamp zijn de buren nog luidruchtig, maar na slechts een vriendelijk verzoek is het stil en kunnen we redelijk vroeg slapen.

Vrijdag

Dat was maar goed ook, want de zon brandt ons al vroeg de tent uit. Iemand maakt gezonde boterhammen, en Cas is al bezig met de Aardbeien-Lambrusco-Champagne bowl. Dat is wel vroeg, maar bij deze temperatuur houden de aarbeien het niet lang. Met een Bahco draaien we het hek open en zwemmen en kayakken op het meer.

We zonnen wat bij de tenten, of schuilen juist onder de grote tarp. Peter en Sab maken pannekoeken met appel en spek. Sabine kan het niet laten en blijft maar naar ons kamp komen om zich eens goed te laten soigneren (belgische term voor verzorgen en verwennen), maar ze neemt voor ons ook wat mee: zelfgemaakte pina colada.

In de tent speelt om 15:00 La Xclusiva. Technisch spelen ze indrukwekkend, maar tussen ieder nummer houden ze een toespraak langer dan die van Fidel Castro, en alle landen van de hele wereld worden na elk nummer omgeroepen. Als dan hun 5e en laatste nummer bestaat uit de achtergrondmuziek bij het billenschudden van een rij dames op het podium, vluchten we de tent uit. Tja.

Die avond gaan we in nog kleinere groepjes het festival terrein op, sommigen eten, anderen meteen dansen, volgens een strak schema de bands af, of zwerven en stoppen waar het leuk is. Indruk maakten in ieder geval Willy Chirono (salsa), Wyclef Jean en Tizzy & El A Kru.

Zaterdag

Jadran maakt liters Sangria die er bij de dames en ons bezoek ingaan als limonade. Loungen en soigneren zijn door ons tot kunst verheven.

In de campingtent zien we Ache Habana, die uiteraard een lekkere cubaanse set spelen.

's Avonds start Michel Batista met een gedegen set stevige uptempo salsa, gelukkig konden we het daarna iets rustiger aandoen. Bij twijfel duiken we steeds de Carrouseltent in waar we ook ons bekende DJs als Wilbert en Willy horen (beiden op vrijdag al). Toby Love speelt heel lekkere bachata, maar er is weinig ruimte om te dansen, en als die er even is dan wordt die als looproute gebruikt. Dan maar luisteren in elkaars armen...

Zondag

De brandweer had ons getipt dat het rond 11:00 zou gaan regenen, dus om 09:00 stonden we op en braken het kamp op en brachten alle vuilniszakken weg om ons gedeelte van het terrein brandschoon achter te laten. 's middags toen we thuiswaren begon een regenbui die bijna 3 dagen duurde, en niet ver van Hoogstraten rivieren buiten de oevers liet treden. Het had zoveel anders kunnen zijn, maar dit jaar was het perfect!

Foto's zijn van Sabrina, Leon, Daisy, DJ Freddy en Cas. Heb jij ook leuke foto's voor deze page, mail ze naar Cas.